In Memoriam

На 16.05.2018 г. внезапно ни напусна уважаван колега и добър приятел - Евгени Кирилов Цветанов – прокурор от отдел „Международен“ във ВКП. Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България изказва своите искрени съболезнования към съпругата и децата на нашия колега. 

В знак на съпричастност и съчувствие към скръбта на неговите най- близки хора се обръщаме към Вас с молба да окажем подкрепа в този толкова труден момент, като подпомогнем  семейството на прокурор Цветанов.

Прочети още...

Засадихме 3 000 фиданки в Кюстендил

„Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг е посадил дърво.”

/Уорън Бъфет 1930 г./

Прочети още...

МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО МЕЖДУ АСОЦИАЦИИТЕ НА ПРОКУРОРИТЕ ОТ БАЛКАНСКИТЕ СТРАНИ

На 14-ти март 2018 година в гр. Скопие, Република Македония беше подписан меморандум за сътрудничество между Асоциацията на прокурорите в Македония, Асоциацията на прокурорите в България, Асоциацията на прокурорите в Албания, Асоциацията на прокурорите от Босна и Херцеговина, Асоциацията на прокурорите в Косово, Асоциацията на прокурорите от Сърбия и Асоциацията на прокурорите от Черна гора.

Прочети още...

Писмо - подкрепа

Във връзка с исканията на служителите на затворите и служителите към Главна дирекция „Охрана” при Министерство на правосъдието за конструктивен диалог с компетентните държавни институции относно условията на труд, при които изпълняват своите професионални задължения, Управителния съвет на Асоциация на прокурорите в България изразява безпокойство относно нормалното функциониране на пенитенциарната система в България.

Прочети още...

"НОВИТЕ ИЗМЕНЕНИЯ В НПК“

На 12.12.2017 г. в гр. София Асоциацията на прокурорите в България, със съдействието на Прокуратурата на Република България, проведе еднодневен семинар на тема „Новите изменения в НПК”.  Лектори на семинара бяха г-жа Мария Шишкова – заместник на главния прокурор при ВКП; г-н Николай Георгиев – завеждащ отдел 05”Аналитичен” на ВКП и г-н Сава Петров – прокурор в отдел 04”Международен” на ВКП.

Прочети още...