Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България стартира номинациите за ежегодната награда „Прокурор на годината“

Съгласно решение на УС от  08.10.2020   г. наградата ще бъде връчена при провеждането на Отчетното  събрание на Асоциацията на прокурорите в България, което ще се състои на  13.11.2020 в гр. София.

Прочети още...

Заместник – председателят на Асоциацията на прокурорите в България е избран за съпредседател на Съвета за партньорство

На 12.10.2020 г.  членовете на Съвета за партньорство избраха единодушно г-жа  Даниела Ангелова – зам.председател на управителния съвет на АПБ, за съпредседател на Съвета. Г-жа  Ангелова е упълномощена от управителния съвет на АПБ да представлява съсловната  организация в Съвета за партньорство, след като досегашният представител на Асоциацията – г-н Евгени Иванов, встъпи в длъжност като член на ВСС.

Прочети още...

УЕБИНАР

Кралската прокурорска служба на Обединеното кралство организира съвместно с Националния институт на правосъдието уебинар на тема: „Международно - правно сътрудничество между България и Обединеното Кралство“

Асоциацията на прокурорите в България, като партньор на Британското посолство в различни инициативи, се обръща към колегите – прокурори, които проявяват интерес към инициативата, да заявят своето участие посредством електронна форма, публикувана в портала за електронно обучение на НИП.

Прочети още...

Покана до членовете на АПБ за Общо отчетно-изборно събрание

изх.  № 11/2020 г.

София, 09.10.2020 г. 

До            

Членовете на 

Асоциация на прокурорите в България

                                       

Във връзка с решение на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България, Ви уведомявам, че на  13.11.2020 г (петък) в 10:00 часа, в град София, в сградата на  Съдебната палата, бул. „Витоша“ № 2, в зала № 15 („Тържествена“), ще се проведе общо отчетно – изборно събрание  при следния дневен ред:

Прочети още...

Становище на УС на АПБ по повод декларацията на ОС на ССБ

      ДО      ЧЛЕНОВЕТЕ

      НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ

      НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

   

              СТАНОВИЩЕ

НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ПРОКУРОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ

ОТНОСНО ОБРЪЩЕНИЕ НА СЪЮЗА НА СЪДИИТЕ В БЪЛГАРИЯ ОТ 29.09.2020 ГОДИНА

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА ЧЛЕНОВЕ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,

Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България остро възразява срещу недопустимия опит да бъде дискредитирана дейността на българските прокурори чрез поредната публична  манипулация от страна на съсловна организация на магистрати, внушаваща на гражданите на Република България, че дейността  на Прокуратурата на Република България /ПРБ/ се осъществява в нарушение на фундаменталния принцип за Върховенството на закона. Решението от 19.09.2020 година на Общото събрание на Съюза на съдиите в България/ССБ/ за сезиране на Висшия съдебен съвет /ВСС/ с декларация за „оценка на публично известни факти за дейността на главния прокурор” и почти едновременния с това решение призив на  съдия Емил Дечев – член на УС на ССБ, към прокурорите от страната да бойкотират избора на член на Висшия съдебен съвет от професионалната квота на прокурорите, можем да оценим единствено като  стремеж към умишлено насаждане на  негативно впечатление за дейността на представителите на държавното обвинение и съзнателно принизяване на постигнатите резултати на Прокуратурата в тежката борба срещу престъпността и корупцията. 

Прочети още...