Арестуваните преди година за скиминг измами в Поморие благоевградчани Цветан Костадинов и Росен Василев -Роси  получиха условни присъди от Бургаския окръжен съд (БОС), след като съдия Магърдич Мелконян одобри подготвеното споразумение между техния адвокат и държавното обвинение, съобщи в-к „Струма”.

 

Костадинов бе осъден на една година условно с тригодишен изпитателен срок, а Росен Василев, който е сочен за основен организатор на скиминг измамата е с двугодишна условна присъда и петгодишен изпитателен срок.

Двамата  бяха заловени на 15 юли миналата година при спецакция на бургаските бопаджии. ,заедно с тях бе задържан и Пламен Илиев -Джудиста,който обаче бе освободен след известен престои в ареста . Костадинов и Василев  са задържани в момент на използване на скимиращото устройство на банкомат на ул."Търговска" в Поморие. Униформените намират в 25-годишния Цветан Костадинов пластмасова пластина, а в същото време 47-годишният Росен Василев се опитва да затрие веществените доказателства и подхвърля друга част от устройството в тревата.

Още в досъдебното производство се събраха достатъчно доказателства за вината на двамата благоевградчани. Те бяха подведени под отговорност по чл.249 от Наказателния кодекс, по който ги грозеше ефективна присъда от една до осем години. При изготвянето на споразумението се взеха предвид чистите досиета на обвиняемите и това, че те са сътрудничили през цялото разследване.