Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България обявява начало на номинациите за ежегодната награда  „Прокурор на годината“.

Съгласно решение на УС от 13.07.2017 г. наградата ще бъде връчена при провеждането на Отчетното събрание на Асоциацията на прокурорите в България, което ще се състои на 30.09.2017 в гр. София.

За наградата „Прокурор на годината” може да бъде номиниран всеки прокурор, независимо дали е член на Асоциацията на прокурорите в България.  Наградата може да се присъди както  на конкретен прокурор за високи професионални постижения,  така  на екип прокурори, постигнали значими успехи при разследването по наказателни производства.

Внесените предложения трябва да бъдат обосновани с конкретни  резултати, постигнати  при изпълнение на служебните задължения на номинирания и допринесли за издигането и утвърждаване на Върховенството на закона и авторитета на прокуратура. Към предложението е необходимо да бъде приложено писмено съгласие за участие на предложения прокурор.

Предложения се подават по електронната поща на адрес Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.  в срок до 20.09.2017 г.