ДО 

ЧЛЕНОВЕТЕ НА АСОЦИАЦИЯ

НА ПРОКУРОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ

 

              П О К А Н А

 

Уважаеми колеги, 

         Имаме удоволствието да  Ви поканим да присъствате на Общото отчетно –изборно събрание на Асоциацията на прокурорите в България, което ще се  състои на 03.04.2022 г. (неделя) в УБ „Цигов чарк“, обл. Пазарджик от 10,00 часа  при следния дневен ред:

 

1.     Отчет за дейността на АПБ.

2.     Изслушване и приемане на финансовия отчет на  АПБ за  2021 г.

3.     Избор на Председател на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България.

4.     Избор на членове на  УС.

5.     Връчване на  наградата „Прокурор на годината“

6.     Връчване на награда „За заслуга към АПБ“.

7.     Други.

 

При липса на кворум, на основание чл. 27 ЗЮЛНЦ, събранието ще се проведе същия ден в 11:00 часа, на същото място и при същия дневен ред.

Събранието ще се проведе при спазване на всички противоепидимични мерки, действащи в страната към 03.04.2022 година.

Предвид нашето намерение да предприемем постъпки за освобождаването  Ви от работа за 04.04.2022 г. следва в срок до 18.03.2022 г.  да заявите изрично Вашето участие на следния електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. .

         Уведомяваме Ви, че разходите за нощувки, транспорт, както и разходите за храна ( с изключение на вечеря, предвидена за 03.04.2022) са за сметка на участника.

                                           С уважение,

 Владимир Николов – 

 Председател на Управителния  съвет

на Асоциация на прокурорите в България

 

 

 

 

С Т А Н О В И Щ Е

на Управителния съвет на Асоциацията на прокурорите в България по конст. дело № 4/ 2021  на КС

Конституционният съд на Република България е сезиран с искане на Президента на Република България да бъдe прогласена противоконституционността  на част отобнародваните в „Държавен вестник” бр. 16/ 2021 г. изменения на НПК.

Прочети още...

Асоциацията на прокурорите в България /АПБ/ е доброволно неполитическо сдружение на магистратите от системата на Прокуратурата на Република България, чиято дейност се извършва в обществена полза.Дейността на асоциацията е фокусирана върху защитата на професионалните и социални права на прокурорите, повишаване на тяхната компетентост, както и върху защита на независимостта на съдебната власт.Сдружението присъства активно на публичната сцена със становищапо важни проблеми на магистратитеи съдебната система.АПБ е и колективен член на Международната асоциация на прокурорите /IAP/.Към настоящия момент в асоциацията членуват 316 магистрати.

С настоящето становище АПБ изразява своята подкрепа за  излъчените български кандидатури за европейски делегирани прокурори.

Прочети още...