Уважаеми колеги,  скъпи приятели,

Тежката епидемична обстановка промени внезапно нашия живот. В тези смутни времена задачите се степенуват по приоритет, а приоритетът за всички нас е животът и здравето на хората. Едва ли някога сме си представяли, че ще живеем в извънредно положение, за което само като студенти сме чели, изучавайки Конституцията. Едва ли сме си представяли, че децата ни  ще се образоват "дистанционно", но... ето че и това се случва.

В такива  тежки времена, времена на изпитания, за които за съжаление Човек никога не може да е подготвен /и в пряк и преносен смисъл/, си спомняме кои са важните за нас неща. Тези, на които да държим и за които си заслужава да се борим. И разбираме жестоката истина, колко е крехък и уязвим човекът. Колко са лабилни нашите общества и държави, и колко лесно може да се срине светът, в който удобно живеем.

И именно, защото осъзнаваме това, ще преодолеем и изпитанието,  което се стовари с пълната си мощ върху нас. Ще го преодолеем, преживеем, надмогнем и ще сме по - силни и по - единни, когато то приключи. И затова трябва да сме силни и мотивирани да се преборим, и да сме пример за другите. Пример за дълг, чест, достойнство и отговорност.

Бъде здрави и силни!

С уважение,   

Членовете на Управителния съвет  

На Асоциацията на прокурорите в България