Уважаеми колеги,

С решение от 02.10.2015 г. Народното събрание прие промяна в Процедурните правила за условията и реда за предлагане на кандидати за избор на инспектори в Инспектората на ВСС.

Срокът за номинациите се удължава до 10.11.2015 година.

Прочети още...

Уважаеми колеги,

На 18.09.2015 г. /петък/, Парламентът прие процедурни правила за условията и реда за предлагане на кандидатите и провеждането на избора за инспектори към Инспектората на Висшия съдебен съвет.

В чл. 1 от раздел I-ви на Правилата е легитимирано правото на юридическите лица с нестопанска цел, регистрирани за осъществяване на обществено полезна дейност да предложат на народните представители свои кандидатури за предстоящия избор. 

Прочети още...

ПРОЕКТ НА АСОЦИАЦИЯТА НА ПРОКУРОРИТЕ В БЪЛГАРИЯ И

ФОНДАЦИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА ПРАВОСЪДИЕТО, 

2015г.

РЕЗЮМЕ

 

 През 2015 г. АПБ и ФРП стартират съвместен проект ,,Съдебната власт между правото и фактите: прокуратурата отвътре“,. Целта му е да анализира ефектите, които досегашните опити за реформа на съдебната власт са оказали върху идентичността на прокурорската общност и да очертае потенциала на системата за ефективно структурно и функционално развитие в подкрепа на професионалните усилия на тези магистрати за качествено правосъдие.

Прочети още...

По повод предстоящия избор на Главен съдебен инспектор на Инспектората на Висшия съдебен  съвет и поради проявения интерес от страна  на прокурори и на представители на медиите Управителният съвет на Асоциацията на прокурорите в България съобщава, че  г-н  Атанас Гебрев оттегли своето съгласие за номинация в предстоящия избор по лични причини.

Прочети още...

Уважаеми магистрати,

В България има 18 000 незрящи хора. Те са изолирани в домовете си, защото са зависими в придвижването.

Фондация „Очи на 4 лапи” е създала и развива успешно  единственото у нас училище за кучета водачи на незрящи хора. Вече са обучени десетки кучета и предадени на щастливите им стопани.

Прочети още...