Сайтът на Асоциация на прокурорите в България е създаден с цел да осигури на прокурорите информация относно съюзния живот на асоциацията, новини и публикации по въпросите на прокурорската работа и най-вече - да обедини прокурорите.

За целта през есента на 2010г. прокурор Емил Владимиров - зав. сектор в отдел VІІ " Информация, анализ и методическо ръководство", ВКП създаде сайта и форума към него. Лесно е да се каже - създаде. На практика това е прoцес, изискващ пълно отдаване - месеци работа и много безсънни нощи! В резултат на това всички ние имаме възможността да прочетем нещо ново от живота на асоциацията, да влезем във форума и да потърсим помощ по наболял въпрос или просто да публикуваме стих!

Нови обстоятелства наложиха визуални промени в сайта на асоциацията - както вече знаете, очакваме първия брой на списание "Теза" - периодично издание на АПБ, което ще бъде отразено в съдържанието на сайта. Списание „Теза” се издава по проект „Подобряване качеството и научно-практическата стойност на периодично издание – Бюлетин на Асоциацията на прокурорите в България”, осъществен с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”. Концепцията на списание "Теза" включи редица изисквания пред електронното публикуване на списанието - обновяване на външния вид на сайта на АПБ, включително на уеб-дизайна и включване на нови функционални модули, изграждане на връзка между него и книжното издание, предвиждаща правила за он-лайн достъп до съдържанието на изданието и възможности за подреждане на информацията по теми, рубрики, автори и ключови думи, публичен форум за обратна връзка и диалог с читателя; читателски коментар под публикациите.

Част от горните идеи бяха реализирани с промени във визията на сайта, а изградените вече функционалости позволиха създаването на нови модули, повечето от които ще бъдат публикувани при реализирането на първия брой на списание "Теза".

Разбира се, форумът продължава да съществува и неговата цел не се е променила от момента на създаването му преди около година. Съгласно изискванията на новите партньори на Асоциацията е открит и публичен под-форум за обратна връзка с посетителите на сайта, достъпен без регистрация.

Последните промени в сайта целят да го правят все по-полезен и богат на съдържание, макар за това да са нужни усилията на всички ни. Доскоро в сайта беше публикувана Анкета "Хаpесвате ли новия сайт?". Анкетата вече не съществува, тъй като в действителност нов сайт няма. Това е същият сайт, който всички добре познаваме от близо година, но с някои визуални промени - на практика всички имаме възможността да споделим своите идеи както относно външния вид на сайта, така и досежно съдържанието му - за целта има и създадена тема във форума, къето всеки регистриран потребител може да напише своите препоръки, да направи предложения или да отправи критики.

Сайтът на АПБ е създаден с много любов и труд от г-н Владимиров, затова е важно да оценим това, което имаме и да продължаваме да го градим, а неусетно сайтът на свой ред да изгради нашето задружно професионално общество!