Уважаеми колеги!

Опустошителните наводнения в Сърбия предизвикаха най - тежката хуманитарна криза за страната от близо век насам. Нараства нуждата от храна, лекарства и вода за бедстващото население.

Призоваваме Ви да изразим своята съпричастност към сръбския народ и да се присъединим в кампаниите за набиране на помощи за пострадалите.

По решение на УС на Асоциацията на прокурорите в България при провеждането на Стратегическата конференция и Общо събрание на АПБ ще бъде организирано събирането на парични суми, които ще бъдат внесени по сметките, открити от Посолството на Република Сърбия за подпомагане на пострадалите от наводненията.

БЧК е активирала краткия бедствен номер 1466 за набиране на средства чрез SMS. В сайта на организацията е обявена и специалната банкова сметка, открита за случая.

В официалния сайт на Посолството на Република Сърбия са посочени сметките, открити за дарение в подкрепа на пострадалите от наводненията. В посолството може да бъде получена и информация във връзка с доставянето на помощи на сръбското население.

Нека проявим солидарност и да не оставаме безучастни и апатични пред трагедията, сполетяла сръбския народ!