Уважаеми магистрати,

В България има 18 000 незрящи хора. Те са изолирани в домовете си, защото са зависими в придвижването.

Фондация „Очи на 4 лапи” е създала и развива успешно  единственото у нас училище за кучета водачи на незрящи хора. Вече са обучени десетки кучета и предадени на щастливите им стопани.

„Със специалните си умения и безгранична любов, които са на разположение 24 часа в денонощието, дипломираните кучета водачи могат да спасят стотици  хора от самотния затвор на слепотата.”   

Нека ние като социално ангажирани членове на едно хуманно общество помогнем училището, да продължи да съществува и повече хора да получат своите „очи на 4 лапи”!

Вече имаме реализирано едно дарение. През 2011 г. магистрати и служители от Софийска районна прокуратура и Софийска градска прокуратура дариха 1255 лева на училището.

Как да дарим

Фондация „Очи на четири лапи” е неправителствена организация в обществена полза, която работи в две направления:  обучение на хора с увреждания за работа и живот със служебни  кучета и  обучение на служебни кучета за хора с увреждания

Към фондацията има разкрит „Център за социална рехабилитация и интеграция”, която  е делегирана от държавата дейност  и работи само и единствено с хората с увреждания, както и  училище за кучета водачи на слепи, което отглежда, обучава, дипломира и предоставя безвъзмездно дипломираните кучета водачи на български слепи граждани.

Международно признатото училище за кучета водачи на слепи се издържа единствено от дарения, спонсорства и целеви проекти с външно финансиране.

Ако искате да бъдете  дарител на училището за кучета водачи на слепи можете да го направите:

  • на място в офиса на фондацията;
  • чрез дарителски SMS с текст: “DMS VODIME” на кратък номер 17 777, на цена от 1 лев за всички мобилни оператори и 1,20 за предплатените им услуги;
  • чрез системата PayPal, като използвате нашия e-mail за получател на дарението;
  • чрез превод по банкова сметка:

ФОНДАЦИЯ „ОЧИ НА ЧЕТИРИ ЛАПИ”
УНИКРЕДИТ БУЛБАНК клон Батенберг
IBAN: BG86UNCR76301039222548 – лев
IBAN: BG95UNCR76301475658075 – евро
BIC:UNCRBGSF

Всяко направено дарение в полза на фондация „Очи на четири лапи”, е принос към физическата свобода,  независимия и достоен живот на един човек.

Повече за фондация „Очи на 4 лапи” можете да научите от следните линкове:

фондация „Очи на 4 лапи”

Да бъдеш “Очи на четири лапи”