През периода 19.09.2014 година- 21.09.2014 година Окръжна прокуратура град Плевен и Районна прокуратура град Плевен посрещнаха и бяха домакини на 47 прокурори и съдебни служители от Районна прокуратура град Разлог, Районна прокуратура град Благоевград, Окръжна прокуратура град Благоевград, Районна прокуратура град Монтана и Районна прокуратура град Лом.

На 19.09.2014 година гостуващите магистрати и съдебни служители посетиха и разгледаха сградата на Съдебната палата на град Плевен, където имаха възможност да проведат срещи и да обменят опит с прокурори и служители от ОП Плевен и РП Плевен. Особен интерес предизвика структурата на деловодствата на Плевенските прокуратури, кадровата и битова обезпеченост.

По време на официалното посрещане Административният ръководител на Окръжна прокуратура град Плевен г-н Иво Радев и Административният ръководител на Районна прокуратура град Плевен г-н Владимир Николов запознаха в детайли  гостите с организацията и спецификите на работа на прокуратурите от Плевенския съдебен район. Служител на Регионалния исторически музей град Плевен запозна всички присъстващи с историята и забележителностите на града и региона, като беседата беше илюстрирана с powerpointпрезентация.

На 20.09.2014 и 21.09.2014 година беше организирана обиколка на историческите и културни забележителности на град Плевен, като магистратите и служителите от гостуващите прокуратури посетиха Панорама „Плевенска епопея”, „Скобелевия парк”, античната крепост „Сторгозия”, парк „Кайлъка” и др. Беше подготвена и вечеря, на която гостите успяха да се насладят на уникалната атмосфера на ресторант „Пещерата” в парк „Кайлъка”